Varkensrollade met champignons

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-11-2001

uit de Romertopf.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1250 gr. Haasfilet-rollade.

* zout/peper.

* 300 gr. champignons.

* 250 gr. boter.

* paar plakjes vetspek.
* peterselie.

* 1 tl. maizena.

* 2 el. zure room.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Laat de Romertopf een half uur in water staan.
Wrijf de rollade in met peper en zout.
Borstel de champignons schoon.

Bereidingswijze

Leg de helft van de champignons op de bodem van de Romertopf. Leg de rollade erop, en verdeel de rest van de champignons eromheen. Beleg het vlees met de boter, in klontjes. Voeg 6 el. water toe, en verdeel over de rollade de plakjes spek.
Zet de Romertopf in de koude oven, en laat deze hier 2 a 2,5 uur staan op 180 graden. Haal 30 minuten voor einde baktijd de deksel eraf, om het vlees bruin te laten worden.
Het braadvocht door een zeef gieten, en aan de kook brengen. Doe de peterselie erbij, leng het aan met de maizena (opgelost in wat water), en roer de zure room erdoor.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten