Jamie's Risotto

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-2001

Een aparte risotto met mascarpone, amandelen en broodkruimels, gegarandeerd een succes!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 lt bouillon (tablet of zelfgemaakt), 1 el olijfolie, 3 fijngehakte sjalotjes, 2 fijngehakte tenen knoflook, 400 gr risottorijst, 2 glazen droge witte wijn, boter, 125 gr versgemalen Parmezaanse kaas, 2 grote bollen knoflook, eventueel verse tijm, 150 gr gedopte en gemalen amandelen (licht gemalen), 2 handen vol verse grove broodkruimels, olijfolie, zout en 4 el mascarpone.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 230 graden.

Bereidingswijze

Pof de hele knoflookbollen ongeveer 30 minuten op een bord in de oven tot ze zacht zijn. Haal de tenen los en knijp de zoete inhoud eruit.
Maak de bouillon. Verhit de olijfolie en bak de sjalotjes en de knoflook erbij en bak dit ongeveer 4 minuten op laag vuur. Voeg de rijst toe en zet het vuur hoger. De rijst begint nu te bakken, dus blijven roeren. Na een minuut worden de korrels doorzichtig. Doe de wijn erbij en laat die in de rijst trekken. Doe nu scheut voor scheut de bouillon en een snufje zout bij de risotto. Zet het vuur lager en ga door met de scheppen bouillon. Laat wel de boulilon voldoende intrekken voor de volgende scheut. De knoflook en eventueel de tijm mogen er nu ook bij. Na ongeveer vijftien minuten moet de rijst gaar zijn. Rooster ondertussen de amandelen en broodkruimels met een klein beetje olijfolie in een koekenpan tot ze krokant zijn. Breng op smaak met een beetje zout.
Als bouillon bijna ingetrokken is, mag de pan van het vuur. Roer de boter en de Parmeaanse kaas door de risotto. Roer rustig, doe de deksel op de pan en laat de risotto 2-3 minuten staan. Serveer de risotto met een klodder mascarpone erbovenop en strooi de amandelen en broodkruimels eroverheen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kramer1274 avatar
kramer1274 30-10-2004

lekker.sandra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten