Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Yakitori

Yakitori

Door: kerstpagina

  • Japans, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-2001

Ingrediënten 4 personen


200 g kippengehakt
8 kippenlevertjes, schoongemaakt
1 dubbele kipfilet, met huid
4 chinese koolbladeren
2 lente-uitjes, wit fijngehakt, in juliennereepjes
1 prei, heel fijng gehakt
8 el zoete rijstwijn (mirin)
4 el zoete ketjap
4 el rijstazijn
2 el sesamzaadjes, drooggeroosterd
2 el donkere sesamolie
2 el miso (sojapasta)
2 dl japanse sojasaus (kikkoman)
1 el suiker
half tl zout


Verder heb je nodig


Houten roosterstokjes
Barbecue (of ovengrill of grillpan)
Bakkwastje


Hoofdgerecht Japans Kerstmenu, P.P. 450 kcal.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week 12 roosterstokjes 15 min in koud water. Snij de kipfilet in vierkante stukjes. Rijg op 4 roosterstokjes 3-4 kipstukjes met vel. Rijg op 4 stokjes kipstukjes zonder vel en kippenlevertjes. Schuif de stukjes flink strak tegen elkaar. Meng het kipgehakt met het fijngehakte eiwit van de lente-ui en het zout en vorm er 12 balletjes van. Schuif deze op 4 roosterstokjes. Meng de sojasaus met ketjap, 4 el zoete rijstwijn en suiker. Zet de kipspiesjes in een smalle kom of beker en schenk de marinade erbij. Maak eventueel nog wat meer marinade, als niet al het vlees er zo in staat. Laat het minstens 30 min. marineren.

Bereidingswijze

Ontsteek ondertussen de Barbecue, zodat de kooltjes witheet worden. (of warm de grill voor of gebruik een grillpan). Rooster de kipspiesjes aan beide kanten goudbruin in 12 min. en kwast ze zo vaak mogelijk in met de marinade. Meng de prei met de sesamolie. Spoel een steelpannetje om met koud water, meng hierin de miso met rijstazijn en 4 el rijstwijn en verwarm het mengsel al roerend tot het lauw is. Verdeel het over 4 kommetjes.

Serveertip

Leg op elk bord een koolblad en schik er 3 stokjes (1 met levertjes, 1 met filetstukjes en 1 met gehakt). Strooi het preimengsel en de sesamzaadjes erover. Garneer de borden met groen van het lente-ui en geef de misosaus er apart bij. Drink er bier, warme of ijskoude sake (droge rijstwijn) of groene (ijs) thee bij. Serveer er als bijgerecht een salade met Sesamdressing* bij.
* Het recept vind je terug op de smulwebpagina kerstpagina.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstpagina
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top