1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gebakken steak

Gebakken steak

Door: kerstfeest

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2001

Ingrediënten 1 personen


1 middelgrote steak
2 sneetjes Gandaham
1 grote vleestomaat (ontveld en in stukjes)
1 pijpajuintje, in stukjes
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 koffielepel balsamicoazijn
1 dl room
verse basilicum
cayennepeper en zout



In Gandaham
met zuiders tintje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt wat boter in een pan en fruit daarin de pijpajuin en knoflook kort aan, doe er vervolgens de tomaatstukjes en een klein beetje water bij. Draai het vuur laag en laat dit zachtjes stoven tot de tomatenstukjes vloeibaar geworden zijn. Snipper er de basilicum onder en kruidt met peper, zout en de balsamico-azijn. Werk af met de room. Bak de steak naar keuze en leg hem even op keukenpapier; wikkel er vervolgens 2 sneetjes Gandaham omheen en schik op een bord. Giet hier nu de hete saus over en werk af met nog wat verse basilicum. Kan geserveerd worden met stokbrood en een glaasje wijn, maar even goed met frietjes en een Belgische pint.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstfeest
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top