Uiencompote

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
750 gram rode uien, 75 gram boter, 50 gram griessuiker, peper, 1 wijnglas rode wijn, 2 eetlepels wijnazijn, 3 eetlepels grenadine.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel en was de uien en snijd ze in fijne ringen. Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem. Voeg de uien, peper en suiker toe en laat op een zeer zacht vuur 30 minuten smoren. Voeg wijn, wijnazijn en grenadine bij, laat nogmaals 30 minuten smoren en nadien in de open pan verder indikken.

Serveertip

Wordt warm opgediend bij wildgerechten en koud bij pate's

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jpjvdberg avatar

Doorsturen

Home Recepten