1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. uien-spektaart

uien-spektaart

  • Engels, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2001

Ingrediënten 4 personen


250 gr bloem - 1 tl zout - 150 gr koude boter - 4 el koud water - 500 gr uien - 250 gr magere spekblokjes - 2 eieren - 3 el koffiemelk (of gewone melk) - 4 el zure room - 5 el geraspte oude of parmezaanse kaas - peper en nootmuskaat naar smaak


Verder heb je nodig


24 cm springvorm - grote kom - smalle kom - braadpan


Lekker voor uitgebreide lunch of leuke weekend maaltijd met frisse salade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Springvorm licht invetten - uien pellen en snipperen - oven voorverwarmen 200 C - in smalle kom eieren loskloppen met koffiemelk, zure room, kaas, zout peper en nootmuskaat.

Bereidingswijze

Bloem en zout in grote kom doen, met 2 messen boter door bloem snijden totdat boter in kleine stukjes is. Ongeveer 4 el koud water erdoor roeren, snel tot samenhangende bal kneden. Deeg in sprinvorm uitdrukken over bodem en ong 2 cm rand vormen. Tot gebruik in koelkast zetten. Spek een paar minuten uitbakken totdat wat vet eruit komt, uien erbij en ongeveer 10 minuten smoren.
Ui-spekmengsel over deegbodem verdelen.
Eiermengsel over uien schenken, in 35-40 minuten goudbruin en gaar bakken.

Serveertip

Lekker met een frisse salade en stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ina_can


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ina_can
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top