Kerst Menu drie gangen.

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2001
  • Kerst Menu drie gangen.

    Kerst Menu drie gangen.

    Kerst Menu drie gangen.

  • Kerst Menu drie gangen.

    Kerst Menu drie gangen.

    Kerst Menu drie gangen.

  • Kerst Menu drie gangen.

    Kerst Menu drie gangen.

    Kerst Menu drie gangen.

  • Kerst Menu drie gangen.

    Kerst Menu drie gangen.

    Kerst Menu drie gangen.

  • Kerst Menu drie gangen.

    Kerst Menu drie gangen.

    Kerst Menu drie gangen.

  • Kerst Menu drie gangen.

    Kerst Menu drie gangen.

    Kerst Menu drie gangen.

  • Kerst Menu drie gangen.

    Kerst Menu drie gangen.

    Kerst Menu drie gangen.

  • Kerst Menu drie gangen.

    Kerst Menu drie gangen.

    Kerst Menu drie gangen.

  • Kerst Menu drie gangen.

    Kerst Menu drie gangen.

    Kerst Menu drie gangen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Kerstdiner a la Frantzen.
Voor 4 personen.
Hieronder volgt een driegangen kerstmenu van Marcel Frantzen de chef-kok van restaurant Vivaldi. U kunt dit gerecht een dag van te voren bereiden. Het menu is voor vier personen en heeft als voorgerecht Briesoep met gerookte tamme eendenborst. Het hoofdgerecht is jachtschotel van hazepeper geserveerd met stoofpeertjes en het dessert warme chocoladebrownie met vanille roomijs.

Briesoep met tamme gerookte eendenborst.
8 dl sterke kippenbouillon,
2,5 dl ongezoete slagroom,
200 gram brie,
50 gram roomboter,
200 gram gerookte tamme eendenborst,
kook de kippenbouillon in room en laat de brie hier zachtjes in oplossen. Zeef de soep en laat het opnieuw inkoken. Roer de boter erdoor. Serveer de soep en de plakjes eendenborst in een diep bord.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Jachtschotel van hazepeper met stoofpeertjes.
600 gram hazepeper van de poelier,
800 gram aardappelpuree met boter en ongezoete slagroom of melk,
6 goudrenetten en 8 stoofpeertjes van de groentespecialist.
Neem een ovenschaal en doe hier een laagje aardappelpuree in. Bedek dit met laagjes appel ( in plakjes ). Vervolgens een laag hazepeper en herhaal dit drie keer. Bestrooi de bovenste laag met paneermeel of beschuitkruimels. Leg hierop een aantal klontjes boter en zet de schaal 45 minuten in een voorverwarmde oven. Serveer het smakelijke geheel met stoofpeertjes.

Warme chocoladebrownie met vanille roomijs.
4 chocoladebrowniesvan ongeveer 80 gram,
4 bolletjes vanille roomijs,
takje mint,
half geslagen gezoete room met koffielikeur.
Room opkloppen met suiker en de koffielikeur. Warm de brownies ongeveer twee minuten op, in een voorverwarmde oven van 180 graden. Serveer dit op een dessertbord en een bolletje ijs op de brownie. Garneren met een blaadje mint.

Serveertip

Dit is gemakkelijk voor te bereiden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Jeetjemina60 avatar
Jeetjemina60 21-12-2015

Doe maar gewoon 180 graden, kan weinig mis gaan.

leny-1 avatar
leny-1 22-12-2010

Ik heb een vraag over de jachtschotel van hazenpeper met stoofpeertjes. Hier staat geen oven stand bij. Op hoeveel graden moet ik deze jachtschotel bereiden in de oven! Grove fout vind ik! Graag wel zo snel mogelijk antwoord hierop want anders kan ik het met de kerst niet op de juiste manier serveren! met vriendelijke groet van lenycharmant@quicknet.nl

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten