1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Reebiefstuk met portsaus

Reebiefstuk met portsaus

Door: kerstlicht

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2001

Ingrediënten 4 personen


* 250 gr witte druiven * 60 gr boter * 4 reebiefstukjes a 100 gram * 1 borrelglaasje cognac * 1,1/2 el bloem * 1/2 el bouillonpoeder * 3 el ontpitte kersen(uit potje) * 1 el groen peperkorrels * 1/2 dl rode port * 4 el slagroom of creme fraich


Verder heb je nodig


Koekepan


Ontdek meer:

Voorbereiding

Druiven wassen en halveren en ontpitten

Bereidingswijze

* inde koekepan boter verhitten. * Biefstukjes aan beiden zijden in ca. 12 min bruinbakken.* In soeplepel cognac verwarmen. * met lucifer aansteken en brandend over de biefdtukjes schenken. * Bestrooien met zout en peper. * Op warme schaal leggen. * Bloem en bouillonpoeder in het bakvet roeren. * Al roerende 2.1/2 dl heet water toevoegen en blijven roeren tot de saus wat gebonden is * Druiven,kersen en groene peperkorrels toevoegen en ca 2min. meewarmen. * Port en room toevoegen * op smaak brengen met peper en zout * rond de biefstukjes schenken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstlicht
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top