Couscous met Groenten

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-11-2001

Kerstmenu Mediterraan & Mondain. P.P. 330 kcal. Het typische smaakaccent van Noord-Afrika door de olijfolie, wortel, en heerlijk specerijenmengsel Raz Al Hanout.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g kleine spruitjes

250 g snelkokende couscous

150 g (1 kleine) winterwortel

1 rode ui

1 rode paprika

2 el olijfolie

15 g boter of margarine

2 tl gedroogde oregano

zout en peper

couscouskruiden Raz Al Hanout (geurig mengsel van minsten 10 tot 25 of meer kruiden en specerijen zoals kardemom, nootmuskaat, laos, peper, lavendel, piment, belladonna, kaneel, rozeknoppen, kruidnagel en nigella..).
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de spruitjes in weinig water 4 min. voor en spoel ze koud. Verwarm twee en half dl. water met 1 el olie en 2 tl zout in ruime pan. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend de couscous toe. Wel de couscous 2 min. en wrijf het dan met de vingertoppen los. Snij de ui in ringen, de winterwortel in dunne reepjes en de paprika in stukjes.

Bereidingswijze

Verhit 1 el olie en 15 g boter en roerbak hierin de ui 3 min. Voeg winterwortel, paprika en spruitjes toe en roerbak 5 min. Draai het vuur laag, en schep de oregano erdoor en smoor de groente nog 2 min. Schep de couscous erdoor en roerbak op hoog vuur het gerecht door en door heet. Breng de couscous op smaak met zout, versgemalen peper en een mespunt raz al hanout.

Serveertip

Serveer de couscous bij de Parelhoen met Olijven en Citroen*.
* Recept vindt je op de smulwebpagina kerstpagina.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten