1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. pittige aardappelschotel

pittige aardappelschotel

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-11-2001

Ingrediënten 4 personen


1 groene paprika, 700 gr. aardappels (afkokers), 700 gr. tomaten, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 gedroogde rode spaanse pepertjes, zout, 2 bolletjes mozzarella (a 125 gr.), paprika poeder (mild),
2 el. bieslook ringetjes.



pittige aardappelschotel
pittige aardappelschotel

Aardappels, sappige tomaten en andere groenten vormen met elkaar een lekker pittige aardappelschotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. de aardappels schillen, wassen en in even dikke plakken snijden.
De tomaten even in kokend water leggen, laten schrikken, ontvellen en zonder de steel aanzetten in blokjes snijden.
De ui en de teentjes knoflook schoonmaken en appart fijnsnijden. De gedroogde Spaanse pepertjes verkruimelen.
De oven voorverwarmen op 180 graden. De aardappels, de tomatenblokjes, de ui, de spaanse pepertjes,twee derde van de knoflook in een ovenschaal vermengen en met zout flink op smaak brengen. De mozzarella goed laten uitlekken, in kleine blokjes snijden en erdoor scheppen. De paprikablokjes erover strooien.
De schotel in de hete oven (gas 2-3; hete lucht 160 graden) ongeveer 50 minuten bakken, tot de aardappels gaar zijn. Vervolgens met paprikapoeder, de rest van de knoflook en de bieslook ringetjes de schotel bestrooien en opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tarda


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tarda
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top