Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Appel-abrikozentaart

Appel-abrikozentaart

Door: jpjvdberg

  • Internationaal, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-11-2001

Ingrediënten 8 personen


200 gram gedroogde abrikozen, 2 eetlepels rum, 100 gram boter, 150 gram suiker, 3 eieren, 100 gram kwark, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 2 zachtzure appels, 1 theelepel kaneel, 50 gram geschaafde amandeeln, 2 eetlepels suiker.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de springvorm licht in. Week de abrikozen in de rum. Roer de boter en de suiker tot een luchtige masa. Klop er een voor een de eieren door. Meng de kwark erdoor tot een samenhangende massa ontstaat. Spatel het cakemeel er luchtig door. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in smalle partjes. Strooi de kaneel erover. Vul de bakvorm met het beslag. Strijk het iets glad en verdeel de appelpartjes en de abrikozen erover. Bestrooi het geheel met amandelschaafsel en 2 eetlepels suiker. Bak de taart iets onder het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top