Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Szechuan-soep (pittig-zure soep)

Szechuan-soep (pittig-zure soep)

Door: vifke

  • Chinees, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-11-2001

Ingrediënten 8 personen


4 gedroogde Chinese champignons - 45 g brede, doorzichtige mie (boonvermicelli) - 1 L kippenbouillon - 1 kop gare kip, fijngesneden - 1 blikje bamboescheuten (230 g), uitgelekt en fijngesnede - 1 tl verse, geraspte gember - 1 el maizena - 80 ml water - 1 ei, losgeklopt - 1 el tomatenpuree - 1 el sojasaus - 1 el azijn - 2 tl sesamolie - 2 lente-uitjes, fijngehakt - zwarte peper en zout



Szechuan is een Chinese, regionale kookstijl, die bekend staat om zijn pittige schotels.
Voorbereidingstijd : 20 minuten 30 minuten weken - Kooktijd : 15 minuten - Voor 6-8 personen

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de Chinese champignons in een schaal en bedek ze met warm water. Week ze 30 min., giet ze goed af en hak ze fijn. Week de doorzichtige mie 20 min. in koud water; giet hem af en knip hem in korte stukjes. Breng de bouillon in een grote pan aan de kook. Voeg champignons, mie, kip, bamboescheuten en gember toe. Temper het vuur en laat alles zachtjes sudderen. Meng in een schaaltje de maizena met water tot een glad papje. Roer dit langzaam door de soep tot het opgelost is. Voeg al roerende het losgeklopte ei in een fijn straaltje aan de soep toe. Haal de pan van het vuur. Voeg tomatenpuree, sojasaus, azijn, sesamolie en lente-uitjes toe. Breng de soep op smaak met peper en zout. Dien hem eventueel op met extra lente-uitjes.

Serveertip

Let op: szechuan is een Chinese, regionale kookstijl, die bekend staat om zijn pittige schotels. Voeg een paar druppels chilisaus toe voor een nog pittiger soep.




Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top