Terrine van ham en bokbier

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-11-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
9 blaadjes witte gelatine - 1 1/2 dl vleesfond (AH, pot a 380 ml) - 2 dl bokbier - 1 rode peper - 25 gr verse bieslook - 8 plakjes Jambom d'Ardenne (ca. 75 gr) - 4 plakjes gebraden beenham (ca. 100 gr) - 100 gr slamelange
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pate- of cakevorm, inhoud ong. 6 dl

Voorbereiding

In kom met koud water gelatine ong. 5 minuten weken. In pan de fond aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur al roerend in hete fond oplossen. Bier en 2 dl water erdoor roeren. Mengsel 15 a 20 minuten laten afkoelen en geleiachtig laten worden, op smaak brengen met zout. In tussen peper schoonmaken en in zeer kleine stukjes snijden.

Bereidingswijze

Laagje biermengsel in vorm schenken en 10 minuten laten opstijven in de koelkast. Daarna 1/4 deel van de sprietjes bieslook en 1/4 deel van de peper erover verdelen, laagje biermengsel erover schenken en 5 minuten laten opstijven in de koelkast.
4 plakjes Ardennerham in de vorm leggen, laagje biermengsel erover schenken. 1/4 deel van de bieslook en 1/4 deel van de peper erover verdelen, laagje biermengsel erover schenken. 4 plakjes beenham erop leggen, laagje biermengsel erover schenken, 1/4 deel van de bieslook en 1/4 deel van de peper erover verdelen en laagje biermengsel erover schenken. Tot slot de rest van de Ardennerham erover verdelen, laagje biermengsel erover schenken, rest van de sprietjes bieslook en peper erover verdelen. Rest van het biermengsel erover schenken en terrine 2 uur laten opstijven in de koelkast.

Serveertip

Zijkanten van de terrine met een warm mes lossnijden. Plank op vorm leggen, samen keren, even schudden en terrine uit vorm laten glijden. Terrine met scherp, glad mes in 8 mooie plakken snijden. Over 4 borden de slamelange verdelen en terrineplakken erop leggen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten