1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Parelhoen met appelcompote

Parelhoen met appelcompote

Door: dansmerieke

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-11-2001

Ingrediënten 4 personen


1 parelhoen (ca. 1100 gr) - 3 theelepels chilipoeder - 2 theelepels kaneel - zout - versgemalen zwarte peper - 50 gr boter - 2 eetlepels olijfolie - 2 tenen knoflook - 3 takjes rozemarijn - 4 stevige appels (Elstar of Breaburn) - vanillesuiker naar smaak



Lekker zondagavond eten!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Parelhoen ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen. In kommetje chilipoeder, kaneel, 1 theel. zout en peper door elkaar roeren. 1 theelepel van deze kruiden in buikholte van parelhoen strooien. 1 eetlepel boter in buikholte stoppen. Parelhoen met de rest van de kruiden bestrooien.

Bereidingswijze

In Braadpan rest van de boter met olijfolie verhiiten en parelhoen in ca. 10 minuten rondom bruin bakken. Knoflooktenen met de platte kant van een mes pletten en met 2 takjes rozemarijn aan bakvet toevoegen. Met deksel op de pan parelhoen in ca. 1 uur zachtjes gaar braden, regelmatig keren. Intussen appels schillen en in blokjes snijden. Appelblokjes in ca. 12 minuten in magnetron op hoogste stand (evt. wat vanillesuiker toevoegen naar smaak). Parelhoen op schaal leggen en ca. 5 minuten laten rusten.
Rozemarijn-naaldjes van laatste takje rissen, fijnhakken en door compote roeren. Apart bij parelhoen serveren.

Serveertip

Serveren met aardappelkroketjes en gesmoorde spitskool.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dansmerieke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top