1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bloemkool
  6. Bloemkool

Bloemkool

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-11-2001

Ingrediënten 4 personen


Body{background:url(http://home.hetnet.nl/~roelofkeemma/rore nederlands/achtergronden/kruiden2.gif)}>

- 1 Grote bloemkool
- 2 kilo aardappelen
- 1 pond Gehakt
- 2 zakjes stroganoff saus (knorr/maggie)
- Champignons
- 2 uien
- Geraspte pittige goudse kaas
- Sambal
- Creme fraiche (groot potje)
- Knoflook,ketjap,bieslook
- Gehaktkruiden
- Olijfolie
- Paneermeel
- 2 eieren


Verder heb je nodig



Ovenschaal
Wok
Stamper


Ovenschotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De bloemkool in roosjes beetgaar koken, aardappelen koken.
Uien snijden
Gehakt kruiden met de: knoflook,ketjap, sambal,gehaktkruiden
Champignons snijden
Stroganoffsaus maken

Bereidingswijze

Het gehakt rul bakken, ui en champignons erbij doen.
De aardappelen stampen evt met wat melk, de bloemkool stampen met de creme fraiche erdoorheen. (apart houden)
Ovenschaal invetten met olijfolieIn deze volgorde laag voor laag vullen:
de aardappelpuree-bloemkool-gehakt-gerasptekaas, tot de schaal gevuld is.
Als laatste een laagje van het volgende mengsel:kaas,paneermeel en 2 eieren en dat eroverheen verdelen.In een oven van 200 gr.C doen na ong.15-20 min. even kijken, tot de bovenkant bruin is dan is het klaar.

Serveertip

Lekker met een rauwkostsalade/tomatensalade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fleur3


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fleur3
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top