Frankrijk - Poulet au comte

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-11-2001

Kip met kaassaus

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kip van 1-1/2 kg in 8 stukken

zout en peper

1 tl paprikapoeder

50 gr boter

3/4 dl witte wijn

3 dl slagroom

150 gr geraspte comte of gruyere
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenvaste schaal, ingevet

Bereidingswijze

De kip met zout, peper en paprikapoeder inwrijven. De boter smelten en de kip in ca. 7 minuten rondom bruin bakken. Voeg 2 el water toe en de kip afgedekt in ca. 30 minuten gaar bakken.
De oven voorverwarmen op 220 graden; de stukken kip uit de pan nemen en met de velzijde naar boven in de ovenschaal leggen. Het braadvet uit de pan scheppen en het aanbaksel losroeren met de witte wijn. De slagroom toevoegen en de saus aan de kook brengen. Roer er nu 120 gram kaas door en laat deze in de saus smelten. De saus met zout en peper op smaak brengen en over de kip schenken. Nu de laatste 30 gram kaas over de kip strooien en de kip in het midden van de oven 15 minuten gratineren.
Serveer de kip met lintmacaroni (tagliatelle).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten