1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Roergebakken mihoen met prei en doperwten

Roergebakken mihoen met prei en doperwten

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2001

Ingrediënten 2 personen


200 g kipfilet, 250 g mihoen, 1 blik (ca. 400 g) doperwten, 2 eetlepels olie,25 g boter, 350 g prei, 4-5 eetlepels ketjap manis, 100 g geraspte belegen of oude kaas, zout, peper en eventueel sambal oelek of trassie.


Verder heb je nodig


Wok


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kipfilet in smalle reepjes snijden, prei in ringen snijden.

Bereidingswijze

Breng ruim water aan de kook, neem de pan van het vuur en breek de mihoen fijn boven het hete water. Laat de mihoen 3 minuten wellen. Spoel de mihoen af onder koud stromend water en laat hem samen met de doperwten goed uitlekken in een zeef. Verhit de olie en de boter in een wok en roerbak de kipreepjes rondom bruin. Roer de gesneden prei erdoor en bak prei en kip zachtjes gaar in 5-7 minuten. Voeg de uitgelekte mihoen met doperwten, de ketjap en de kruidenmix toe en laat het gerecht al roerende op een hoog vuur door en door heet worden. Voeg zo nodig een scheutje water toe en breng het gerecht op smaak met zout, peper en eventueel sambal. Geef de geraspte kaas er apart bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van est


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van est
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top