Witlofblad met witte bonenpuree
- Internationaal, Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 07-11-2001
Amuse
Ingrediënten 14 personen
250 g witte bonen1 teen knoflook
3 el rode wijnazijn
2 dl olijfolie
takjes tijm
1 takje rozemarijn
zout en versgemalen zwarte peper
2 tl sesamolie
3 struikjes witlof
verse peterselie
Benodigdheden
keukenmachineVoorbereiding
Week de witte bonen 8 uur (1 nacht) in water.
Kook de bonen ? 1 uur in ruim water zacht en gaar. Giet af en bewaar het kookvocht.
Pel de knoflook.
Pluk de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Hak de blaadjes fijn.
Bereidingswijze
Pureer de witte bonen, de olijfolie, sesamolie, knoflook, de tijm, de rozemarijn, de azijn, zout en versgemalen zwarte peper in de keukenmachine. Eventueel vermengen met kookvocht indien het te droog is. Snij de stronk van de witlof struikjes en pluk mooie witlofblaadjes.
Serveertip
Vul de witlofblaadjes met de puree en bestrooi met peterselie. Geef dit als amuse en/of dien op op een mooi bord bestrooid met takjes platte peterselie en zwarte olijven.
Laatste reacties
Nu dit ligt mij wel denk ik. heb nog witte boontjes te weken, dus ga er eens mee aan de slag morgen.
Heerlijke amuse: het frisse van witlof en de kruidige bonenpuree lag mij erg prettig in de mond. Een aanradertje!
He Gaby Dat lijkt me heerlijk, is Libanees of het komt uit Syrie he? dar heb ik in ieder geval de kikkererwtenpuree ( humus) gegeten. Dit lijkt me zalig! Leuk dat je weer op smul wat actiever bent! Esther