Gevulde tomatenquiche

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-11-2001

Dubbel gevuld.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6-8 stevige tomaten
zout, peper
2-3 bosjes waterkers, steeltjes verwijderd
1 el. olijfolie
3 el. pijnboompitten
200 g verse geitenkaas, in blokjes
6 plakjes diepvries-bladerdeeg, ontdooid
4 eieren
2? dl. creme fraiche
2-3 el. fijngesneden basilicum

lage, ronde taartvorm, 24 cm, ingevet
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen 180? (hetelucht 153?)
Kapjes van tomaten af en met lepel voorzichtig uithollen. Kapjes bewaren. Binnenkant tomaten met zout bestrooien en omgekeerd op keukenpapier laten uitlekken.

Waterkers in olie 5 min roerbakken, vocht weg. Zout, peper erbij en iets laten afkoelen.
Pijnboompitten roosteren. 150 g geitenkaas, waterkers en pijnboompitten mengen. Uitgelekte tomaten vullen met dit mengsel. Kapjes er weer op.

Deeg op elkaar en uitrollen tot cirkel van 30 cm. Vorm bekleden, bodem inprikken met vork. Tomaten op bodem zetten.

Eieren met creme fraiche, 50 g geitenkaas, basilicum, zout, peper losroeren en rond tomaten schenken.
Taart in midden oven bakken 60-7- min.
Deeg niet te bruin, anders afdekken met alufolie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten