1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. konijn met pruimen

konijn met pruimen

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-11-2001

Ingrediënten 6 personen


1 tam konijn van 2,5 kg, 1/2 kg gedroogde pruimen, 50 g boter, 100 g rookspek, 5 uien, 2 el bloem, 1/2 l bouillon, 1/2 l bruin abdijbier, 2 el azijn, 2 suikerklontjes, zout, peper, tijm, laurier.



Lekker ouderwets!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de vooravond de pruimen weken in koud water. smelt de boter en fruit daarin de in blokjes gesneden rookspek aan met de gehakte uien. wentel het in stukken gesneden konijn door de gekruide bloem en laat het kleuren in de vetstof. blus met azijn en laat even doorstoven. overgiet met de bouillon en het bier en voeg de suikerklontjes toe. breng op smaak met peper, zout, tijm en laurier en laat anderhalf uur doorstoven tot het konijn mooi gaar is. voeg er 15 min. voor het einde van de stooftijd de pruimen bij.

Serveertip

Serveer met peterselie-aardappelen of puree met tuinkruiden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poeder


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poeder
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top