1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Couscous
  6. Tabouleh a la facon Valerie: couscous salade

Tabouleh a la facon Valerie: couscous salade

  • Afrikaans, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-11-2001

Ingrediënten 4 personen


Iets minder dan een 1/2 pak couscous (moyen) dwz ongeveer 200 gram of iets meer, 5 grote tomaten, 1 komkommer, 1 grote ui, half kopje goede olijfolie, enkele takjes munt, 1 klein bosje bladpeterselie en 1 uitgeperste citroen, zout en peper.


Verder heb je nodig


Rasp en zeef.


Dit recept heb ik ooit, in 1988, van de Frans/Algerijnse Valerie gekregen. Valerie heb ik daarna nooit meer gezien, maar deze tabouleh maak ik nog steeds in de zomer regelmatig. Fris en lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rasp de tomaat (4 stuks; hou er eentje achter!), de geschilde komkommer en ui en vang het vocht in een grote kom op. Zeef de grotere stukjes en eventuele pitjes er uit. Voeg de olijfolie, uitgeperste citroen, fijngesneden blaadjes munt en peterselie toe. Maak op smaak met peper en zout. Voeg het halve pak couscous toe en roer alles goed door elkaar. Laat dit minstens een halve dag in de koelkast staan zodat de smaken kunnen intrekken en de couscous kan wellen. Daarna kun je de smaak beoordelen en eventueel nog wat meer munt of peterselie er aan toe voegen. Als de tabouleh iets te droog is voeg je nog wat olijfolie toe. Vlak voor het opdienen de vijfde tomaat ontvellen en van zaadjes ontdoen, in hele kleine blokjes snijden en door de couscous roeren voor het kleuraccent.

Serveertip

Vooral lekker bij lamsvlees, eenvoudige kip of gegrild vlees (bbq)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bijtanja


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bijtanja
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top