Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pesto
  5. Pesto

Pesto

Door: bijtanja

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-11-2001

Ingrediënten


1 bosje basilicum, 3 tenen knoflook, olijfolie van goede kwaliteit, stukje Parmezaanse kaas, zwarte peperkorrels. Eventeel pijnboompitten.


Verder heb je nodig


Vijzel


Uit de losse pols

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kneus de knoflooktenenen en 4 peperkorrels in de vijzel en voeg al naar gelang de benodigde hoeveelheid geraspte Parmezaanse kaas toe (zelf raspen).Voeg net zolang olijfolie toe totdat het een smeuige massa wordt. Knip de basilicumblaadjes fijn. Ook hier weer geldt: lekker uit de losse pols, hoeveelheden naar eigen behoefte. Vermeng de basilicum door de massa. Voor de luxe pesto kun je ook pijnboompitten, fijngestampt in de vijzel, toevoegen. Even proeven en dan beoordelen of er nog meer basilicum, knoflook, peper, olie of kaas bij moet.

Serveertip

Dit is veel lekkerder dan al die grauwe potjes uit de supermarkt.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bijtanja
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top