ribkarbonades uit de braadzak
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Een lekker en geurig gerecht
Ingrediënten 4 recipe.people
1 courgette, 2 vleestomaten, 2 sjalotjes, knoflook, 1 pak diepvries tuinerwtjes, gedroogde majoraan, paprikapoeder, suiker, olijfolie, pestosaus, 1/2 dl tomatenpassata, 4 ribkarbonades
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 407,12 kcal |
Koolhydraten | 24,67 g |
Eiwitten | 41,08 g |
Vetten | 14,58 g |
Benodigdheden
1 braadzakVoorbereiding
Warm de oven voor op 175 graden.
Bereidingswijze
Snijd de courgette en tomaten in blokken en kruid ze met zout en peper uit de molen. Snipper de sjalotjes. Meng dit in een kom en pers er 2 knoflooktenen bovenuit. Voeg de helft(150gr) van de erwtjes, 1 el majoraan, 1 el paprikapoeder, 1tl suiker, wat zout en peper naar smaak, 1 el olijfolie, 3 el pestosaus en 1/2 dl tomatenpassata toe. Leg de karbonades in de braadzak, schep het mengsel erop. Sluit de zak met de sluitclip. Leg de zak in een ovenschaal, prik deze een paar keer in. Zet de ovenschaal op het rooster midden in de oven en braad het vlees in 40-45 min. gaar. Neem de schaal uit de oven en laat 5 min. staan. Maak de braadzak voorzichtig open.
Serveertip
Lekker met gekookte krieltjes, omgeschud met gehakte peterselie.