egg nog

  • Amerikaans,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 05-11-2001



Buitenlandse kerstdrank

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Rich Egg nog


6 grote eieren
? kop suiker
1 ? kop cognac
? kop rum
4 koppen melk
4 koppen slagroom
? kop glazuursuiker
nootmuskaat ter decoratie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In Amerika wordt rondom de feestdagen van Egg Nog gesnoept. De wortels van deze drank blijken in Europa te liggen en er zijn inmiddels veel varianten. Met en zonder alcohol.






Scheid de dooiers van het eiwit.
Mix de dooiers terwijl u tegelijkertijd de suiker toevoegt.
Doe dit totdat u een licht goudkleurig mengsel hebt.
Voeg nu langzaam de cognac en rum toe.
Mix de melk door het mengsel en de helft van de slagroom.
Zet apart tot vlak voordat u het serveert. Klop het eiwit totdat het stijf is en schep het voorzichtig door het egg nog mengsel. Klop de overgebleven slagroom en suiker totdat het dik is.
Vul glazen met egg nog, geklopte slagroom erbovenop en een beetje nootmuskaat.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten