marine nasi goreng

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-11-2001
  • marine nasi goreng

    Marine nasi goreng

    Marine nasi goreng

  • marine nasi goreng

    Marine nasi goreng

    Marine nasi goreng

  • marine nasi goreng

    Marine nasi goreng

    Marine nasi goreng

  • marine nasi goreng

    Marine nasi goreng

    Marine nasi goreng

  • marine nasi goreng

    Marine nasi goreng

    Marine nasi goreng

  • marine nasi goreng

    Marine nasi goreng

    Marine nasi goreng

  • marine nasi goreng

    Marine nasi goreng

    Marine nasi goreng

  • marine nasi goreng

    Marine nasi goreng

    Marine nasi goreng

Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 500 gram rijst

  • 200 gram varkens- of kippenvlees in blokjes

  • zonnebloemolie om te bakken

  • 3 geklutste eieren

  • evt. 50 gram garnalen (hoeft niet mag wel

  • 150 gram mager gerookt spek in reepjes

  • 150 gram magere ham in blokjes

  • 1 prei in ringen gesneden

  • 2 grote uien gesneden (in niet te kleine stukjes

  • 4 teentjes knoflook fijngehakt



    En naar smaak: lombok of sambal oelek, trassi en zout



    En als je de nasi opbakt een klein beetje maggi (flesje)
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    wok

    Voorbereiding

    Gebruik een uitstekende kwaliteit droogkokende rijst, anders loop je de kans dat de nasi nat en klef wordt en zich slecht laat bakken.
    Kook de rijst gaar en droog.

    Van de geklutse eieren omeletten bakken en in reepjes snijden.

    Het vlees bestrooien met zout en peper.

    Bereidingswijze

    Verhit een beetje olie in de wok en bak het varkensvlees of kippenvlees krokant en schep het uit de olie.
    Bak nu de in reepjes gesneden gerookt spek krokant en deponeer dit naast het gebakken vlees.
    Bak de gesneden uien in dezelfde olie en laat deze na het uitscheppen uitlekken in een kopje of kommetje.

    Verwijder nu een groot deel van de olie uit de wok maar zorg dat er ca. 2 eetlepels achterblijven.

    Nu bak je de knoflook en een beetje trassi tesamen in dezelfde olie en voeg de gekookte rijst toe.
    Onder voortdurend roeren bak je de rijst op een niet te hoog vuur. De rijst krijgt al een beetje kleur. Voeg nu een theelepeltje sambal oelek en een klein beetje maggi toe.
    Voeg eventueel naar smaak wat zout toe.
    Voeg nu het varkens- of kippenvlees toe met de uitjes zet het vuur op een laag pitje en bak het vlees even mee. Meng nu de ham en de reepjes ei onder de nasi en als goed in de rijst is verdeeld de in ringetjes gesneden prei ( evt. de garnalen) erbij.
    Vergeet niet om tijdens het bakken wat maggi toe te voegen omdat dit een extra lekkere smaak geeft.
    Nu is de nasi klaar.

    Serveertip

    In plaats van reepjes omelet kan je ook een
    spiegeleitje bakken.



    Op tafel erbij: kroepoek, gesneden augurkjes, gesneden komkommerschijfjes en in plakjes gesneden tomaat.
    Drink er een lekker koud biertje bij of gekoeld water met een ijsklontje.
    Vergeet de sambal niet.

    WEDDEN DAT HET HEERLIJK SMAAKT!!!!!

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Mjammie68 avatar
    Mjammie68 26-11-2020

    Al een aantal malen gemaakt. Echt heerlijke nasi.

    rogerderooij avatar
    rogerderooij 07-11-2019

    Heeeeerlijk, alleen heb ik een nasi pakket erbij gedaan omdat we van lekker veel groenten houden. Dit is een blijvertje!! <3

    Connie1971 avatar
    Connie1971 10-12-2017

    Net gegeten en echt heel lekker Ik heb er wel wat meer groente bij gedaan en geen maggie (ben niet zo van de maggie)

    Raoul_Emanuels434 avatar
    Raoul_Emanuels434 26-07-2016

    lekker gerecht, jammer dat het op de "niet-exotische" manier is bereid.

    sjakie72 avatar
    sjakie72 15-04-2016

    Marine nasi ? Als oud Marine kok heb ik hier well wat aanmerkingen op dit recept. Ten eerste : stukje trassi oplossen, spek, uien en de rest van de kruiden ( knoflook, ketoenbar, djahe ) en de sambal oelek aan fruiten. daarop de droge witte rijst. wat zout en wat maggie (evt wat ketjap) goed door scheppen en even laten bakken ( tot de rijst springt in de pan) . de reepjes ham en omelet en de prei erop en goed door scheppen en dan nog even mee bakken en klaar is kees. Lekker met een spiegel ei en atjar en kroepoek .

    Dana_van_de_Langkruis avatar

    Dat was Lekker!,

    spapaars avatar
    spapaars 24-02-2016

    Zo dan wat een heerlijke nasi was dit zeg, deze komt voortaan op tafel. Bedankt voor dit heerlijke recept.

    conpom avatar
    conpom 06-02-2016

    Woh! Wat was dit een lekkere nasi goreng!! Wel een beetje eigen draai aan gegeven maar er wordt hier geen andere nasi meer gegeten! Ontzettend bedankt voor het delen!

    Inekehu1 avatar
    Inekehu1 28-01-2016

    Heb het vanavond gemaakt en het was heerlijk!

    OrientalSookie avatar
    OrientalSookie 07-10-2015

    Ik voeg er altijd ABC Ketjap Manis aan toe! Mmmm., heerlijk recept!

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten