1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bruine bonensoep
  5. Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

  • Nederlands, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-11-2001

Ingrediënten 6 personen


1 pond bruine bonen, 4 liter water, 1 winterpeen, 1 ui, 1 handje vermicelli, 1 pak honig bruine bonensoep, 1,5 kilo varkensknie en 3 ons rookworst


Verder heb je nodig


Staafmixer


Mijn moeders recept!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de winterpeen en de ui in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Zet het water op met daarin de varkensknie, de ui, de peen en de bonen. Laat dit 3 uur op de laagste stand doorkoken. Vis dan met een schuimspaan de varkensknie en de bonen uit de pan. Haal het vlees vd varkensknie af en snijd het in kleine stukjes. Gooi het vlees dan terug in de pan. Pureer de bonen met de staafmixer en gooi het dan terug in de pan. Voeg dan al roerend de bonensoep toe.

Serveertip

Voeg peper en zout toe na smaak. Serveer met brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniquekw


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniquekw
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top