Zomerse haringrolletjes

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-11-2001

'n fris zomers voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 gekookte zomerbietjes.
1 eetl. mayonaise
1 eetl. (koffie)room
1 theel. fijngehakte dille.
peper en zout
2-3 nieuwe haringen.
50 gr. veldsla of 2 toefjes waterkers.
1 augurk.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel de bietjes.
Snijd 1 bietje in plakjes en deze weer in reepjes als dikke lucifers.
Snijd het andere bietje in flinterdunne plakjes.
Roer in een kommetje een sausje van de mayonaise, de room, dille, peper en zout.

Bereidingswijze

Snijd de staartjes van de haringen af en leg de halve haringen met de velkant naar onder op een bord.
Leg op elke haringhelft een bosje bietereepjes en rol de haring op.
Verdeel de haringrolletjes, plakjes biet, schoongemaakte veldsla of toefjes waterkers en evt. een augurkwaaiertje over twee bordjes en schep de saus erbij.

Serveertip

Serveer met geroosterd brood en boter.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten