1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. linzen tomaten pate

linzen tomaten pate

Door: drejo

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-11-2001

Ingrediënten 4 personen



250 gr. linzen [rode].
250 gr. grof geraspte belegen kaas, 4 lasgeklopte eieren, 5 fijngehakte tomaten, 2 laurier bladeren, 3 verkruimelde boterhammen,
3 grote gefruite uien,
2 uitgeperst knoflook teentjes
1/2 bosje fijngehakte peterselie,
zout , peper , kerrie poeder en een stukje boter.


Verder heb je nodig


Pan , ovenschaal, schaal , garde , mes , snijplank , knoflookpers,oven of combimagnetron.


Ovenschotel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de linzen 5 uur.
zie boven.

Bereidingswijze

Als de linzen geweekt hebben dan koken met de laurier bladeren , 20 minuten.
Het water moet dan opgenomen zijn.
Doe er de losgeklopte eieren bij , plus de tomaten , uien , knoflook , peterselie , kaas , brood en de kruiden.
in een beboterde ovenschaal doen en bakken in de oven [ 190 graden c] 45 minuten.
of stand 4 , gasoven.

Serveertip

De koude pate kan ook gebruikt worden op een boterham of toast.
Mengen met een fijngehakt hardgekookt ei en wat mosterd.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van drejo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top