1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. zuurkoolschotel met kaas uit de oven

zuurkoolschotel met kaas uit de oven

Door: drejo

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-11-2001

Ingrediënten 2 personen


Een potje zuurkool van Hak [hoef je niet te koken]. 4 uien, 1 prei, blik gepelde tomaten, pakje aardappelpuree VOOR DE OVEN, zakje geraspte kaas ,zakje juspoeder, 2 teentjes knoflook, sojasaus, djintan [gemalen komijntjes van Conimex] , sambal.


Verder heb je nodig


Pan , ovenschotel,wok of hapjespan, een schaal , een garde,
knoflookpers , mes , houten lepel , snijplank,
combimagnetron.


Zuurkoolschotel een beetje anders.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zuurkool uit laten lekken,
uien en prei kleinsnijden,
knoflook uitpersen.
tomaten uit laten lekken.
juspoeder maken volgens de gebruiksaanwijzing.
Aardappelpuree klaarmaken.

Bereidingswijze

Doe wat olijfolie in de wok en de knoflook,
als de olie heet is de uien bakken.
als de uien glazig worden de sambal , de prei en wat djintan erbij doen en alles goed doorbakken.
Dan de zuurkool in de ovenschaal uitspreiden en het baksel er over doen [of door roeren]
dan de uitgelekte tomaten erdoor.
klein beetje jus door de aardappelpuree doen en de puree bovenop het baksel uitspreiden.
De kaas er over verdelen.
Als je de schotel van te voren wilt maken dan doe je hem ongeveer 15 minuten onder de grill, zodat je hem later alleen nog maar hoeft op te warmen in de magnetron.
Wordt hij meteen gegeten dan gaat hij eerst in de magnetron tot hij heet is en dan pas 15 minuten onder de grill.
Je kunt deze schotel ook met andere groenten maken natuurlijk en als je hem 1 keer gemaakt hebt is hij erg makkelijk en heel lekker!!

Serveertip

Met warme worst of een speklap




Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van drejo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top