Trio van proevertjes met boursin
- Belgisch, Borrelhapje
- 30-60 min.
Ingrediënten 6 recipe.people
Voor de witloofbootjes : 2 a 3 kleine stronken witloof * 1 doosje Boursin met peper * gekneusde roze peperbolletjes * platte peterselieVoor de kerstomaatjes : 1 doosje kerstomaatjes * 1 doosje Boursin natuur * enkele blaadjes basilicum * peper en zout * gedroogde Provencaalse kruiden
Voor de zalmrolletjes : enkele plakjes gerookte zalm * 1 doosje Boursin met look en fijne kruiden * peper * takjes dille
Voorbereiding
Witloofbootjes met Boursin met Peper :
We nemen een witloofblaadje in zijn geheel en smeren er in het midden een royale portie Boursin met peper op. Dit alles werken we af met enkele gekneusde roze peperbolletjes. Roze peper is fijn van smaak en het geeft wat kleur aan het geheel. Een klein stukje platte peterselie gebruiken als garnituur.
Kerstomaatjes met Boursin natuur en basilicum :
De kerstomaatjes doormidden snijden en er op de ene helft een laagje van ongeveer 1 cm Boursin natuur opsmeren dat we eerst gekruid hebben met flink wat peper van de molen en een klein beetje zout. Daarbovenop leggen we een blaadje basilicum en we dekken het af met de andere helft van het kerstomaatje. Dit alles houden we samen met een cocktailprikker. Op het einde bestrooien we de tomaatjes met wat Provencaalse kruiden.
Bereidingswijze
Rolletjes van gerookte zalm met Boursin met look en fijne kruiden :
De plak gerookte zalm bestrijken we met een laagje Boursin met look en fijne kruiden en geven over het geheel een flinke draai van de pepermolen. Daarna rollen we de zalm stevig op en snijden er plakjes van ongeveer 1 cm van (zeker niet dikker). Het zalmrolletje kan zowel in een vierkant, door middel van een meetlat, als in een cirkel opgerold worden. De opgerolde plakjes zalm werken we af met een takje dille en serveren we als lepelhapje of op een cocktailprikker.
Serveertip
Schik alles mooi op een schotel en serveer.