1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Escabecia de sardinas

Escabecia de sardinas

Door: europa-recepten

  • Spaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-2001

Ingrediënten


Vis: bv. sardines, filets van zalmforel, kabeljauw ter grootte van de sardines
(? 12 cm), of een andere kleine vissoort,
zout en vers gemalen peper,
bloem
5 - 6 draadjes saffraan*)
? middelgrote ui
3 teentjes knoflook
1 stukje (1/2 cm dik) verse gember
1 dl witte wijnazijn
2 dl olijfolie
1 dl water
1 citroen
1 laurierblad en 1 takje verse tijm
2 takjes peterselie
olijfolie om in te bakken
Garnering:
tomaat, ui, peterselie, olijven
*) Saffraan is een vrij kostbare specerij.
Als alternatief kan wat gemalen geelwortel

(kurkuma) worden gebruikt, dit vervangt niet de smaak, wel de kleur.


Verder heb je nodig


Vijzel, pannetje, koekenpan, schaal met deksel.


Knoflook is niet alleen een smaakmaker, maar het bevordert de lichamelijke weerstand en werkt bloedzuiverend. Zeggen ze in Spanje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf de saffraandraadjes fijn in een vijzel. Snij de knoflook en gember dunne reepjes. Snij de halve ui in ringen.
Boen de citroen goed schoon en snij er dunne plakjes van. Verwarm de olijfolie in een pannetje bak hierin de uiringen en
de knoflook en gember reepjes even aan. Voeg de azijn, het water, 2 of 3 plakjes citroen en alle kruiden toe. Breng alles aan de kook en voeg de fijngewreven saffraan-

draadjes toe. Laat deze marinade 10 minuten

zachtjes koken. Maak de vis, indien nodig,
schoon. Bestrooi de vis met wat zout en versgemalen peper en haal de vis door het
bloem. Zodat deze een 'jasje' heeft van bloem, klop er voorzichtig het overtollig
bloem af. Verhit wat olie in een koekenpan
en bak hierin de vis aan beide kanten goudbruin en gaar. Leg de gebakken vis in
een schaal en schenk de hete marinade er over laat dit 24 uur afgedekt in de koelkast

intrekken. Drapeer een grote platte schaal
of bordjes met blaadjes sla (naar keuze)
schik er de vis op. Garneer met dunne uiringen, plakjes tomaat, olijven (groen of zwart) en bestrooi met wat fijngehakte
peterselie.

Serveertip

Bron: Multikeuken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van europa-recepten
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top