Escabecia de sardinas

  • Spaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-2001

Knoflook is niet alleen een smaakmaker, maar het bevordert de lichamelijke weerstand en werkt bloedzuiverend. Zeggen ze in Spanje.

Deel dit recept

Ingrediënten
vis: bv. sardines, filets van zalmforel,
kabeljauw ter grootte van de sardines

(? 12 cm), of een andere kleine vissoort,

zout en vers gemalen peper,
bloem

5 - 6 draadjes saffraan*)

? middelgrote ui

3 teentjes knoflook

1 stukje (1/2 cm dik) verse gember

1 dl witte wijnazijn

2 dl olijfolie

1 dl water

1 citroen

1 laurierblad en 1 takje verse tijm

2 takjes peterselie

olijfolie om in te bakken


Garnering:

tomaat, ui, peterselie, olijven


*) Saffraan is een vrij kostbare specerij.

Als alternatief kan wat gemalen geelwortel


(kurkuma) worden gebruikt, dit vervangt
niet de smaak, wel de kleur.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vijzel, pannetje, koekenpan, schaal met
deksel.

Bereidingswijze

Wrijf de saffraandraadjes fijn in een
vijzel. Snij de knoflook en gember dunne
reepjes. Snij de halve ui in ringen.

Boen de citroen goed schoon en snij er
dunne plakjes van. Verwarm de olijfolie
in een pannetje bak hierin de uiringen en

de knoflook en gember reepjes even aan.
Voeg de azijn, het water, 2 of 3 plakjes
citroen en alle kruiden toe. Breng alles
aan de kook en voeg de fijngewreven saffraan-


draadjes toe. Laat deze marinade 10 minuten


zachtjes koken. Maak de vis, indien nodig,

schoon. Bestrooi de vis met wat zout en
versgemalen peper en haal de vis door het

bloem. Zodat deze een 'jasje' heeft van
bloem, klop er voorzichtig het overtollig

bloem af. Verhit wat olie in een koekenpan

en bak hierin de vis aan beide kanten
goudbruin en gaar. Leg de gebakken vis in

een schaal en schenk de hete marinade er
over laat dit 24 uur afgedekt in de koelkast


intrekken. Drapeer een grote platte schaal

of bordjes met blaadjes sla (naar keuze)

schik er de vis op. Garneer met dunne
uiringen, plakjes tomaat, olijven (groen
of zwart) en bestrooi met wat fijngehakte

peterselie.


Serveertip

Bron: Multikeuken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten