1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Kaasterrine met basilicum & paprika

Kaasterrine met basilicum & paprika

  • , Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 30-10-2001

Ingrediënten 4 personen


2 bosjes verse basilicum
60 gr. pijnboompitten
3 rode paprika`s
250 gr. zachte schapenkaas
250 gr. verse roomkaas
1 onbehandelde citroen
1 knoflookteentje
125 gr. boter of margarine
peper & zout
suiker
50 gr. zwarte olijven



Maak `m een dag van tevoren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de basilicumblaadjes & dep ze droog. Hou een paar blaadjes apart voor de garnering & hak de rest grof. Rooster de pijnboompitten in een pan met anti-aanbaklaag. Was de paprika`s & dep ze droog. Snij ze in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes & de zaadlijsten & snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Gebruik de helft voor de garnering.

Bereidingswijze

Doe de schapenkaas & de roomkaas in een kom & meng goed, zodat je een smeuige massa krijgt. Rasp de schil van de citroen. Schil het knoflookteentje & druk het door de knoflookpers. Verhit de boter op een middelhoog vuur & meng door de kaas. Voeg de basilicum, paprika, citroenschillen, knoflook & pijnboompitten toe & meng goed. Breng op smaak met peper, zout & wat suiker. Bekleed een vorm van ongeveer anderhalve liter met huishoudfolie & giet er de kaas in. Laat de kaas minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Stort de inhoud van de vorm op een bord & garneer met de rest van de paprikablokjes, basilicumblaadjes & zwarte olijven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie78


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie78
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top