Kaaskroketjes van andre

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 30-10-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 camembert
0.5 livarot
3.5 dl. melk, volle
Nootmuskaat
Peper
Zout
50 gr. boter
100 gr. bloem
5 eierdooiers
3 eieren
1 el. zonnebloemolie
Paneermeel
Frituur-olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Benodigde materialen: een frituurpan, een ondiepe rechthoekige schaal, een steelpan, een garde, een pan met dikke bodem, drie diepe borden, een zeef en wat plasticfolie.

Bereidingswijze

In plaats van kant-en-klaar paneermeel kan ook zelfgemaakt paneermeel gebruikt worden.

Snijd de korsten dun van de camembert en de livarot en snijd de kaas in stukjes. Verwarm de kaas samen met de melk, versgeraspte nootmuskaat, peper en zout al roerend in een steelpan en laat de kaas in de melk smelten. Zet de pan een nacht koel weg.

Verwarm het kaasmengsel zachtjes. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en roer hier de bloem door. Laat de roux enkele minuten op een klein vuur zweten. Schenk het kaasmengsel scheutje voor scheutje al roerend door de roux, zodat een mooie gladde saus ontstaat.

Laat de saus nog enkele minuten op een klein vuur staan. neem de pan vervolgens van het vuur en klop de eidooiers stevig door de saus. Laat de massa afkoelen.

Bekleed een ondiepe rechthoekige schaal met plasticfolie en schep de saus hierin. Strijk de bovenkant glad en dek de schaal af met plasticfolie.

Zet de schaal enkele uren in de koelkast. Zeef onderwijl het de resterende bloem boven een bord. Klop de eieren met de zonnebloemolie, peper en zout los. Schep het paneermeel in een ander bord.

Snijd de kaasragout in 3 stukken per persoon en vorm hier met bebloemde handen kroketjes van. Rol de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel. Zorg ervoor, dat de kroketjes rondom geheel gepaneerd zijn. Laat de kroketjes tien minuten drogen en haal ze weer door het ei en de paneermeel. Laat de kroketjes tot gebruik naast elkaar in de koelkast rusten.

Frituur de kroketjes portiegewijs in hete olie goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten