Pittig draadjes (stoof)vlees

  • Nederlands,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-10-2001

Een variatie op gewoon stoofvlees, compleet gerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo stooflappen (rund), 3 flinke uien, ? 200 gr. krenten, 1 kilo aardappels, 4 winterpenen, 1 eetl. kappertjes, ? 20 olijven (zwarte), bouillon van een blokje (? 3 dl) 1 citroen, olijfolie, piment, zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan steelpannetje (voor de bouillon), goed mes

Voorbereiding

Snij het vlees in blokjes, snipper de uien, aardappels schillen en ook in blokjes, peen in schijfjes of stukjes, olijven snipperen, maak de bouillon

Bereidingswijze

Verhit olie en fruit hierin de uien, als ze glazig worden het vlees erbij en mooi rondom aanbakken (laat maar even sudderen). Voeg nu de krenten, citroensap en bouillon toe, zout, peper en piment (op smaak) erbij en laat alles een goed uur sudderen. Voeg de aardappels en peen toe en na ? 10 minuten de kappertjes en olijven. Kook nu alles totdat het naar jou smaak gaar genoeg is (ik kook alles volkomen gaar zodat het uit elkaar valt). Denk om evt. wat extra water tijdens het sudderen

Laatste reacties

will_s avatar
will_s 21-01-2002

Mmmmmmm....Lekker. Groetjes Will.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten