1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi goreng
  6. nasi goreng

nasi goreng

Door: cvedk

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kg. varkensvlees
8 ons uien
4 teentjes knoflook
3 theelepels sambal oelek
5 eetlepels ketjap manis
1 pak rijst


Verder heb je nodig


Wok en spatel.


Lekker gerecht met zwart vlees. (zie opschrift voor zwart vlees.)
Gekregen van onze Indonesische buurvrouw. (Toen we nog in Holland woonden)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Varkensvlees dichtschroeien en ongeveer 3 kwartier a 1 uur braden.
Uien in een andere pan bakken (niet bruin laten worden) en de knoflook erbij doen.
Dan de sambal en ketjap bij de uien met knoflook. Dit alles goed doorroeren en licht bakken. Vlees klein snijden en erbij doen.
Inmiddels de rijst koken met water en een tikkeltje zout. Hierna de rijst en het mengsel (uien etc.) beetje bij beetje opbakken en in een pan doen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cvedk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top