1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Hachee
  6. Hachee met (wild)zwijn

Hachee met (wild)zwijn

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2001

Ingrediënten 4 personen


400-500 gram (ontbeend) wild zwijnsvlees
zout en peper uit de molen
40 gr boter
2 el olijfolie
750 gr uien, in smalle ringen
2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt
2 el bloem, gezeefd
2 tl milde paprikapoeder
3 dl groenten- of wildbouillon
2 dl rode wijn
1 takje verse tijm
1 laurierblad 'bestoken' met 3 kruidnagels

3 el fijngehakte peterselie



Een traditioneel gerecht uit de Duitse wildkeuken. Je kunt het gerecht ook samenstellen met gefokt varkensvlees. Neem er dan de ontbeende halskarbonaden van een scharrelvarken voor. Voor de hachee
met wild zwijn neemt men in Duitsland
en Oostenrijk meestal het vlees van wilde
zwijnen die tussen de zes en acht maanden
oud zijn. Ik raad je aan de Duitsers en Oostenrijkers daarin niet te volgen.
De smaak van het vlees van wilde zwijnen wordt na vijf tot zes maanden sterker en is niet altijd aangenaam. Ook de uien en het knoflook die in het gerecht worden verwerkt kunnen daaraan niets veranderen (verdoezelen). Kies bij voorkeur het vlees van een zwijntje dat niet veel ouder
dan vier maanden is en dan nog het liefst
van de achterbout. Overigens kun je het gerecht ook bereiden met het vlees van gefokte varkens. De in stukjes gesneden uitgebeende halskarbonaden lenen er zich uitstekend voor.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak het vlees droog met keukenpapier en
snij het in blokjes. Strooi er zout en peper over.

Bereidingswijze

Verhit een pan of wok en laat boter en olie heet worden. Wacht tot het schuim van de boter grotendeels is weggetrokken.
Bak het vlees, onder regelmatig roeren en omscheppen, niet veel langer dan 3 minuten. Schep de uien erdoor en strooi de knoflook erover. Laat alles nogmaals, onder voortdurend roeren en omscheppen, niet veel langer dan 3 minuten bakken.
Strooi daarna bloem en paprikapoeder over
de inhoud van de pan. Schep alles enkele malen om. Voeg de bouillon en de wijn toe.
Breng alles, onder voortdurend roeren, tot aan het kookpunt. Schik tijm en laurierblad tussen het vlees en de uien. Temper de warmtebron en leg het deksel op
de pan. Laat alles in ca. 90 minuten zachtjes gaar stoven. Neem tijm en laurierblad weg. Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe. Schep de helft van de peterselie door het gerecht.
Presentatie:
Doe alles over in een voorverwarmde schaal.

Strooi de rest van de peterselie er over.
Geef er gekookte, eventueel gegratineerde,

aardappelen of warm en knapperig, zelf afgebakken, stokbrood bij.
Een salade smaakt hier prima bij.

Serveertip

Ik heb dit recept niet zelf bedacht, maar overgenomen van het web. Helaas de bron niet genoteerd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diner-idee


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diner-idee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top