Hartige taart met peer en blauwe kaas

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2001
  • Hartige taart met peer en blauwe kaas

    Hartige taart met peer en blauwe kaas

    Hartige taart met peer en blauwe kaas

  • Hartige taart met peer en blauwe kaas

    Hartige taart met peer en blauwe kaas

    Hartige taart met peer en blauwe kaas

mjammie

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
pakje bladerdeeg, een grote courgette of twee kleine, bakje champignons (250 gr), 2 peren (liefst rijp), zakje cashewnoten, pakje blauwe kaas bijvoorbeeld danish blue, potje slagroom (220 ml), 3 eieren, geraspte kaas (jong 150 gr), peper, zout, thijm, knoflook, boter, olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

bladerdeeg ontdooien, champignons en courgettes in plakjes snijden. Als de peren nog niet goed rijp zijn ze in kleine blokjes snijden, anders wat grotere. Knoflook fijnsnijden. blauwe kaas in stukjes snijden

Bereidingswijze

Knoflook fruiten in hete olijfolie, champi's erbij. Als de champignonnen gaar zijn, de courgette en peer erbij doen. Op smaak brengen met peper en zout. Pan van het vuur halen.
Ovenschotel insmeren met boter en bekleden met bladerdeeg. blauwe kaas door groentemengsel roeren en het geheel in de ovenschaal gieten.
Eieren klutsen met room en thijm, daarna de geraspte kaas erdoor roeren en het geheel verdelen over het groentemengsel.
Taart in voorverwarmde oven schuiven en in een half uur a 3 kwartier (afhankelijk van hoe goed je oven het doet) gaar bakken (kijk op het bladerdeeg pakje voor de juiste temperatuur, ik doe altijd maar wat). Het bladerdeeg moet goudgeel zijn en het eiermengsel moet gestold zijn.

Serveertip

Heel lekker met een glaasje rode wijn!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hans3333 avatar
hans3333 24-04-2016

dusss, ik snap het helemaal

AlexThelion avatar
AlexThelion 24-04-2016

BELANGRIJK!!! Voor dat je de blauwe kaas toevoegt is het echt belangrijk om de extra vocht af te gieten!! Dat wordt niet vermeld maar als je dot noet doet, ga je de keus hebben tussen een slappe deeg of de vocht inclusief de blauwe kaas te af gieten... Echt ZONDE! Verder als je een recept op internet zet is toch ook belangrijk om de temperatuur van de oven te melden...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten