Pittige salamipizza

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 28-10-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
brooddeeg (zie recept op deze pagina)
2 el. tomatenpuree
2 el. rode wijn
1 gehakt teentje knoflook
1 tl. basilicum
1 tl. oregano
200 g. (Milanese) salami
4 ontvelde tomaten, in plakjes
4 hardgekookte eieren, in plakjes
blikje ansjovisfilets
zwarte olijven
125 g. champignons, in plakjes
2 groene pepers, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
200 g. mozarella, in schijfjes
50 g. geraspte parmezaanse kaas
2 el. bieslookringetjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, voorverwarmd op 220 graden; pizzavorm

Voorbereiding

Maak het deeg volgens het recept. Meng de tomatenpuree met de rode wijn, knoflook en kruiden. Verdeel dit mengsel over de pizzabodem. Verdeel salami, tomaten, eieren, ansjovis, olijven, plakjes champignons en peperringetjes over de bodem. Verdeel vervolgens de mozarella en parmezaanse kaas over de pizza.

Bereidingswijze

Bak de pizza in ca. 15 tot 20 min. en strooi de bieslook erover.

Serveertip

Lekker met een glas rode wijn of een koud pilsje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten