1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. eieren in mosterdsaus

eieren in mosterdsaus

Door: adenjan

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-10-2001

Ingrediënten 4 personen


8 eieren
40 gr.
50 gr. bloem
2 eetlepels frans mosterd
halve liter bouillon van een blokje
1 theelepel suiker
zout en vers gemalen peper
1 of 2 tomaten


Verder heb je nodig


N.v.t.


Lekker met bloemkool en aardappelen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Eieren koken, bloemkool schoonmaken, aardappels schillen en de saus maken

Bereidingswijze

Kook de eieren in 10 min. hard. Spoel ze af met koud water, pel ze en snij de eieren in de lengte doormidden. Maak een mosterdsaus door eerst de boter te smelten, bloem erdoor mengen en dan onder geregeld roeren de halve liter bouillon toe te voegen. Maak de saus op smaak af met zout, versgemalen peper, mosterd en met een theelepel suiker. Vul een platte schaal met de mosterdsaus. Leg de gehalveerde eieren er in een kring in. Snij de tomaten in parten en leg die in het midden van de schaal. Bestooi de tomaten met wat peterselie of bieslook en de maaltijd is klaar.
.

Serveertip

Lekker bij bloemkol en aardappelen



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van adenjan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top