1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pannenkoekentaart

Pannenkoekentaart

Door: jacoliengarde

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-10-2001

Ingrediënten


200 g bloem
3 dl melk
1 ei
peper en zout
klontje boter
100 g half om half gehakt
1 ui
3 tomaten
100 g geraspte kaas


Verder heb je nodig


Kom, garde, koekepan, ovenvaste schaal en een oven.


Pannekoeken met gehakt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef de bloem en voeg onder voortdurend kloppen langzaam het ei en de melk toe. Klop net zolang door tot er een beslag zonder klontjes is ontstaan.
Smelt een klontje boter in een koekenpan en doe een soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek in drie a vier minuten aan beide kanten bruin. Maak op deze wijze vier a vijf pannenkoeken, houdt deze warm op een aparte schaal.
Fruit in een pan de ui glazig en voeg het gehakt toe, bak totdat het gehakt rul is. Breng op smaak met peper en zout.
Leg een pannenkoek op de bodem van een ingevette ovenschaal, daar bovenop het gehakt ,gevolgd door plakjes tomaat en een beetje kaas. Leg daar weer een pannenkoek op en ga zo door. Eindig met een flinke laag kaas.
Verwarm de pannenkoekentaart gedurende 10 minuten in een oven van 160 graden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoliengarde
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top