Crudites
- Slanke keuken, Salade
- 10-20 min.
Rauwkost op z'n Frans
Recept van Gordon voor 2 personen
Ingrediënten 2 recipe.people
4 grote slabladeren1 gekookte rode biet
1 gekookte aardappel
6 worteltjes
2 vleestomaten
1 ui
2 stengels selderie
1/2 kleine komkommer
1/4 bloemkool
10 radijzen
1 gekookt ei
voor de saus:
1 eidooier
2 eetl olijfolie
1 eetl balsamico-azijn
3 eetl biogarde
beetje zout en peper
Bereidingswijze
Maak op 2 bordjes een bodem van de slabladeren. Snijd de biet en de
aardappel in blokjes. Rasp de worteltjes op een fijne rasp. Snijd de
vleestomaat in plakken, en de ui in ringen. Snijd de selderie tot
minifrietjes. Schil de komkommer en snijd er dunne plakken van. Snijd de
bloemkool in kleine roosjes. Halveer de radijzen. Drapeer alles soort bij
soort mooi op de slabladeren. Leg op ieder bordje een half gekookt ei. Roer
met de garde of mixer de eidooier. Voeg de olijfolie toe en roer goed door.
Voeg de balsamico, de biogarde en peper en zout toe, roer door. Verdeel de
saus over de bordjes groente.
Serveertip
Met een stukje vlees of vis van de grill is de maaltijd compleet.