1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Pindasaus
  5. pindasaus

pindasaus

Door: adenjan

  • Indonesisch,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-10-2001

Ingrediënten 4 personen


Een grote ui; olie of margarine;djahe;laos;ketoembar;knoflook;ketjap manis en pindakaas.


Verder heb je nodig


Pannetje en houten lepel.


Pindasaus zoals de"blauwe jongens"die maakten in mijn diensttijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De kruiden vers kopen in een toko of op de markt.(poeder kan ook)

Bereidingswijze

Snijd de ui klein en bak deze bruin in de olie. Neem pakweg 1.5cm van de laos en de djahe en hak dat fijn in een hh-machine of neem 1 flinke theelepel poeder en doe dat bij de ui. Knijp 4 tenen knoflook fijn en voeg dat toe. Goed roeren op een klein pitje.
Doe er nu 3 dl. water bij en en twee eetlepels pindakaas. Roeren tot deze is opgelost en zachtjes tot aan de kook brengen.
Op smaak maken met ketjap manis,roeren en proeven.

Serveertip

Lekker over sate



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van adenjan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top