haverkoekjes

  • Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-10-2001

deze hartige koekjes zijn heel eenvoudig te maken en een uitstekende aanvulling bij een kaasplateau.(24 stuks)

Deel dit recept

Ingrediënten
225 g havermeel, 75 g bloem, 1/4 tl zuiveringszout, 1 tl zout, 25 g hard wit plantaardig vet, 25 g boter.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

verwarm de oven voor op 220 C of gasstand 7. zeef havermeel, bloem, zuiveringszout en zout in een grote schaal. laat de 2 vetsoorten bij elkaar smelten in een pan. voeg het gesmolten vet en genoeg kokend water toe om een zacht deeg te krijgen. leg het op een oppervlak dat met een beetje havermeel is bestrooid. rol het deeg dun uit en steek er rondjes uit. laat de haverkoekjes 15 min. op niet-ingevette bakplaten bakken, tot ze knapperig zijn.

Serveertip

bron: koken in countrystijl.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten