500 - 600 gr. groente naar keuze1 theel zout1 eetl. boter1 volle eetl. bloem1/4
l melk2 eierdooiers1 dl. slagroomkruiden en specerijen naar
eigen keuze en smaak
Feestelijke soep voor fijnproevers!
Als groente zijn bloemkool, soepasperges, doperwtjes, tomaten, wortels
en/of aardappelen het meest geschikt voor de bouillon.De groente
panklaar maken.Breng 1/2 liter water met 1 theel. zout aan de kook.
De gesneden groente erbij doen en deze in de gesloten pan gaar laten
worden.Het geheel zeven en de groente met een staafmixer of in de
keukenmachine fijn maken.
In een tweede pan de boter laten smelten en hieraan de gezeefde bloem
toevoegen.Het gladde mengsel een paar minuten in beweging houden.
Daarna geleidelijk de melk, de groentebouillon en de groentepuree eraan
toevoegen en blijven roeren tot een egaal gebonden mengsel is ontstaan.
Eierdooiers, room, kruiden en specerijen met elkaar vermengen en een
lepel hete soep door dit mengsel roeren.Van het vuur af het eiermengsel
toevoegen.
Eventueel wat tuinkruiden of verschillende groentensoorten toevoegen.Eet smakelijk
marietterene33 24-11-2020
Vandaag gemaakt..een verwenmoment voor de smaakpapillen na een stevige wandeling.Dank voor het delen.mariette de prins
pris22 11-06-2005
Hoi,mmm...heerlijk,zo'n lekker eerlijk soepje,met een stuk donker brood!!!
met vriendelijke groet,
Priscilla