1. Home
  2. Recepten
  3. Groentesoep

Groentesoep

  •  , Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-10-2001

Ingrediënten 4 personen


500 - 600 gr. groente naar keuze1 theel zout1 eetl. boter1 volle eetl. bloem1/4
l melk2 eierdooiers1 dl. slagroomkruiden en specerijen naar
eigen keuze en smaak



Feestelijke soep voor fijnproevers!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Als groente zijn bloemkool, soepasperges, doperwtjes, tomaten, wortels
en/of aardappelen het meest geschikt voor de bouillon.De groente
panklaar maken.Breng 1/2 liter water met 1 theel. zout aan de kook.
De gesneden groente erbij doen en deze in de gesloten pan gaar laten
worden.Het geheel zeven en de groente met een staafmixer of in de
keukenmachine fijn maken.

Bereidingswijze

In een tweede pan de boter laten smelten en hieraan de gezeefde bloem
toevoegen.Het gladde mengsel een paar minuten in beweging houden.
Daarna geleidelijk de melk, de groentebouillon en de groentepuree eraan
toevoegen en blijven roeren tot een egaal gebonden mengsel is ontstaan.
Eierdooiers, room, kruiden en specerijen met elkaar vermengen en een
lepel hete soep door dit mengsel roeren.Van het vuur af het eiermengsel
toevoegen.

Serveertip

Eventueel wat tuinkruiden of verschillende groentensoorten toevoegen.Eet smakelijk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top