250 gr dunne honing
1 ei
250 gr zelfrijzend bakmeel
1 el speculaas- of koekkruiden
1 tl gemalen anijszaad
1 snufje zout
Sinterklaas
Roer de honing en het ei in een kom dooreen. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de speculaas- of koekkruiden, het anijszaad en het zout toe. Roer alles dooreen en kneed van het geheel een soepel deeg. Vorm van het deeg een bal en laat deze 1 uur in de koelkast rusten. Vorm van het deeg poppetjes of repen met een dikte van ca. 1 cm en leg deze op een beboterde bakplaat.
Bak de taai-taai in ca. 20 min. gaar en mooi bruin in een op 200 graden voorverwarmde oven.
anita4 05-11-2001
HALLO,
MMMM.... HEERLIJK! GA HET ZEKER MET SINTERKLAAS MAKEN.
IK ZET HET FAVORIET.
BEDANKT EN TOT ZIENS!
GR.
ANITA
iene-mien 01-11-2001
neem het ook mee,moet het toch eens proberen
smulheks 27-10-2001
Meegenomen, gaan we voor 6-12 eens uittesten. Groeten BEP