Mosselen uit de pan met venkel, spekjes en noilly prat

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-10-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen


? 1 bak verse mosselen (2 kg)
? 1 teentje knoflook
? 1 venkel (ca. 350 g)
? 2 eetlepels olijfolie
keukenpapier
? 100 g spekblokjes
? 1 theelepel gedroogde dragon
? 1/2 dl Noilly Prat (slijter)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding




Bereidingswijze

Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water. Kapotte schelpen verwijderen. Knoflook pellen en fijnhakken. Harde kern van venkel verwijderen, venkel over breedte in dunne reepjes snijden. Venkelgroen achterhouden voor garnering. Reepjes venkel wassen.In grote pan olijfolie verhitten en hierin spekblokjes uitbakken. Spekjes uit pan nemen en uit laten lekken op keukenpapier.
In bakvet knoflook en venkelreepjes al omscheppend ca. 5 minuten op laag vuur bakken, tot venkel zacht is. Dragon, mosselen en Noilly Prat toevoegen. Mosselen afgedekt in 5 a 8 minuten gaar koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Ongeopende schelpen verwijderen. Spekjes en venkelgroen door mosselen scheppen. Lekker met ciabattabrood en sausjes.

Serveertip

Bevat per eenpersoonsportie:
energie 605 kCal - eiwit 27 g
vet 45 g - koolhydraten 14 g

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten