Erwtensoep

  • Nederlands, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 26-10-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 350 g spliterwten
? 300 g schouderkarbonade
? 100 g magere spekblokjes
? 2/3 eetlepel zout
? peper
? 1/2 laurierblaadje
? 1 kruimig kokende aardappel
? 1 zak erwtensoepgroenten (a 500 g)
? 2 magere rookworsten (a 250 g)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Bereidingswijze

In zeef spliterwten wassen. In grote pan doen: spliterwten, karbonade, spekblokjes en 1 3/4 liter water. Zout, peper en laurierblad toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 30 minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren. Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden. Erwtensoepgroenten en aardappelblokjes aan soep toevoegen. Soep ca. 30 minuten zachtjes doorkoken; regelmatig roeren. Rookworsten uit verpakking nemen en toevoegen en ca. 10 minuten meewarmen op laag vuur. Karbonade en rookworst uit soep nemen. Laurierblad verwijderen. Karbonadevlees in stukjes van bot snijden. Rookworst in plakjes snijden. Vlees en worst door soep roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met donker roggebrood en plakjes katenspek.

Serveertip

Bevat per eenpersoonsportie:
energie 635 kCal - eiwit 46 g
vet 29 g - koolhydraten 49 g

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten