1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. kwarteltjes met truffelpate

kwarteltjes met truffelpate

  • Nederlands, Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-10-2001

Ingrediënten 4 personen


1 pot vleesfond 380 ml (of zelfgetrokken fond), 1 dl madeira, 4 el cognac, 40 g boter, 4 kwarteltjes, zout, peper, 50 g truffelpate.



Dit recept klinkt veel ingewikkelder dan het is. Overigens mogen kwarteltjes en bijvoorbeeld ook lamskoteletjes met de hand worden gegeten, zorg dan wel voor een vingerkommetje gevuld met lauwwarm water en een dikke plak citroen. Een vingerkommetje wordt links bovenaan het bord geplaatst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In een brede pan fond, madeira en cognac tot 2 dl laten inkoken, tot gebruik in de koelkast bewaren.

Bereidingswijze

Vier borden voorverwarmen, kwarteltjes bestrooien met zout en peper, in een pan 20 g boter verhitten en de kwarteltjes in ca 20 min lichtbruin en gaar bakken, af en toe keren. De truffelpate in dunne reepjes snijden en de rest van de boter in blokjes snijden.
De saus aan de kook brengen, van het vuur af de klontjes boter door de saus kloppen, op smaak brengen met zout en peper. Saus op de warme borden scheppen, kwarteltjes in het midden leggen en garneren met de reepjes truffelpate.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top