Gevulde tongetjes

  • Joods, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Een lekker Joods recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 ui

ongeveer 2 dl. olijfolie

1 courgette

1 stengel prei

1 koolrabi

1 middelgrote aardappel

peper & zout

suiker

knoflookpoeder

2 eieren

1/2 gefileerde tong per persoon

bloem

1/4 l. sojamelk

50 gr. margarine

een paar takjes verse dille

1 stengel prei

een stuk rode, gele & groene paprika

1/2 glas witte wijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Stoof het gesnipperd uitje in wat olijfolie. Maak de courgette, prei, koolrabi & aardappel schoon, snij ze in blokjes & stoof ze 15 a 20 minuten mee op een heet vuur tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper & zout, wat suiker & knoflookpoeder. Haal de pan van het vuur & laat een beetje afkoelen. Meng er de eieren door. Bind eventueel de vuling.

2. Beleg de tongfilets met een niet te dikke laag vulling & rol ze dan op. Haal de rolletjes door de bloem. Verwarm een pan met flink wat olijfolie (ongeveer 1 kop) & bak de tongrolletjes aan alle kanten hierin goudgeel. Laat ze uitlekken op keukenpapier & hou ze warm.

3. Verwarm voor de saus in de sojamelk (ze mag niet koken) & voeg de margarine toe. Snipper de schoongemaakte dille & prei fijn & snij de paprika in blokjes. Meng ze samen met de wijn door de warme melk & breng op smaak met peper & zout.


TIP; Je kunt het sausje ook klaarmaken met room & boter.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

winnie78 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten