Japanse crabsticksalade

  • Japans, Salade
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 24-10-2001

een oh zo simpel voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram crabsticks.
1/2 komkommer.
2 eetlepels sesamzaad.
1 eetlepel (japanse) sojasaus.
1 eetlepel rijstazijn (toko).
2 eetlepels medium dry sherry.
peper en zout.
snufje suiker.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de crabsticks in stukjes van 1 cm.
Halveer de komkommer in de lengte en schrap de zaadjes eruit en snijd ze in stukjes van dezelfde grootte als de crabsticks.
Rooster de sesamzaadjes in een hete koekepan goudbruin.

Bereidingswijze

Vermeng voor de dressing de sojasausmet de rijstazijn en de sherry.
Breng op smaak met de peper, zout en suiker.
Vermeng de cracsticks met de komkommer en de dressing en laat deze ca. 1 uur intrekken.
verdeel de salade over twee bordjes.
Strooi het sesamzaad erover en garneer met een plakje citroen en wat peterselie.

Serveertip

Lekker met een klein beetje witte rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten